Въздушни възглавнициВъздушни възглавници
Въздушни възглавници Какво представляват въздушните възглавници и къде намират приложение
Техническа подръжка и грижа за въздушните възглавници
Вносител : AEROPIK
Модел : CITROEN C 4
Original part number : F307512401
  В наличност
268.00 лв.
298.00 лв.
Вносител : AEROPIK
Модел : BMW
Original part number : 37121094613
  В наличност
159.00 лв.
219.00 лв.
Вносител : AEROPIK
Модел : BMW
Original part number : 37121094614
  В наличност
159.00 лв.
219.00 лв.
Производител : Arnott
Модел :
Original part number : A-2153
  В наличност
417.00 лв.
Вносител : AEROPIK
Модел : Mercedes
Original part number : A 638 328 06 01
  В наличност
199.00 лв.
Производител : Arnott
Модел : FORD
Original part number : A-2105
  В наличност
399.00 лв.
Вносител : AEROPIK
Модел : Land Rover Discovery 2
Original part number : RKB101200
  В наличност
298.00 лв.
348.00 лв.
Вносител : AEROPIK
Модел :
Original part number : 670100715
  В наличност
565.00 лв.
Вносител : AEROPIK
Модел : Saab 9-7x
Original part number : 25815604
  В наличност
339.00 лв.
399.00 лв.
Производител : Arnott
Модел : Iveco
Original part number : A-3276
  В наличност
525.00 лв.
625.00 лв.
Производител : Arnott
Модел : CITROEN
Original part number : A-2939
  В наличност
299.00 лв.
399.00 лв.
Производител : Arnott
Модел :
Original part number : A-2174
  В наличност
645.00 лв.

Най търсени марки

Въздушни възглавници

Въздушни възглавници

Въздушните възглавници представляват гумен балон, сфера пълна с въздух под налягане, обикновено 6,5-7 бара. Гумата при въздушните възглавници  е многослойна, но въпреки това достатъчно еластична. При  производството на  съвременните автомобили  от премиум клас или така наречения висок клас, поставянето на въздушни възглавници в окачването  предоставя осезаемо предимство в сигурността, комфорта и по-доброто управление. Въздушните възглавници са поставени на амортисьори, като заместват изцяло пружините на така известното окачване тип Макферсон, което е  предназначено за предната част на автомобила. Така новосъздаденото  предно въздушно окачване съдържа в себе си два амортисьора и две въздушни възглавници. Работят с въздух под налягане откъдето произлиза и наименованието им. Налягането във въздушните възглавници може да бъде променяно, като по този начин се променя и клиренса или така наречения просвет на автомобила, реално неговата височина.

Въздушните възглавници, като компонент от общото въздушно окачване, имат свойството да издържат много по висока товароносимост от една пружина , което го прави и много по надеждни. Въздушните възглавници предоставят по голям комфорт при движение по настилки с неравности, тъй като ги абсорбират в пъти по-ефективно. Повечето от производителите и официални представители  на автомобили с въздушни възглавници, в следпродажбения сервиз и обслужване ги подменят само в комплект с амортисьора, като една цяла част. По този начин подмяната е скъпоструваща и понякога непосилна за собствениците, особено на по стари  автомобили. Поради тази причина, търсенето на въздушни възглавници, като отделна част за подмяна, принуждава все повече  производители на авточасти да  ги предлагат на автърмаркет пазара.  Голяма част от тях са производителите на оригиналното оборудване. Това означава, че въздушните възглавници  са произведени на същите производствени линии и са с качество, не по ниско от тия за оригинално вграждане. Много често въздушните възглавници , които ние предлагаме са абсолютно същите въздушните възглавници,  като тези които са на автомобила, въпреки че почти за всеки автомобил има и алтернативни въздушни възглавници произведени от Continental, Dunlop и други. Марковите въздушни възглавници  винаги са по скъпи, но не винаги това означава, че и качеството им е по добро. Утвърденият оригинален дизайн на въздушните възглавници се е доказал във времето  като по качествен. Най голямото предимство обаче, се оказва многократно по-ниската цена. Обикновено за цената само на една част в официалните сервизи, би могло да се сменят всичките 4 въздушни възглавници на автомобила. Aeropik.bg предлага голяма гама от качествени въздушни възглавници за всички автомобили и джипове произведени фабрично с въздушно окачване.


ТЕХНИЧЕСКА ПОДРЪЖКА И ГРИЖА ЗА ВЪЗДУШНИТЕ ВЪЗГЛАВНИЦИ
Поддръжката в изправност на въздушните възглавници е от особена важност за изправността на цялостната система на въздушно окачване. В зависимост от региона и условията на пътните настилки при които се шофира най-често, гумените части на въздушните възглавници  са най-податливи и на стареене, но и на преждевременно износване, поради наслагване на мръсотия, пясък и сол в зимните условия. С времето подобни наслагвания създават груба повърхност подобна на шмиргел. Поради движението на въздушните  възглавници, много често се създават  условия за прегряване на самия каучук в гумените им части. Този процес на износване е в пряка зависимост от броя цикли на прегряване на материала ,от който са направени самите въздушни възглавници, поради факта че се трият вече абразивни повърхности.С времето се появяват многобройни хоризонтални микро пукнатини в подвижната част на въздушните възглавници, където те са най податливи на прегряване. Типично за такъв тип проблеми е, че започва в началото със минимална загуба на въздух,която ще установите със намирането на автомобила сутрин наклонен на някоя страна.  Напредналото разрушаване на гумения материал на въздушните възглавници задълбочава проблема, особено  по време на движение, когато въздушните възглавници се движат. Микро пукнатините също се отварят и затварят по-често и загубата на въздух е много по-голяма и става невъзможна за компенсиране от въздушния компресор. Своевременното отстраняване на проблеми е свързано и с визуални прегледи , както и с грижа за гумените части на въздушните възглавници. Трябват  само минути отделено време, минимум два пъти в годината. Най удачно е при смяна на зимни с летни гуми и обратно, защото тогава автомобила е повдигнат и ще имате най лесен достъп до въздушните възглавници. Нужно е с подръчни средства или дървена шпатола, внимателно да изстържете наслоения абразивен материал от повърхността на  работната площ на въздушните възглавници, както и от металната основа на амортисьорите, върху които лягат въздушните възглавници. Желателно е също, когато се ползва автомивка, да се повдига автомобила на възможно най-горното ниво и с помощта на водоструйката да се измиват старателно наслоените прах и пясък  в най-долната част на въздушните възглавници, там където работната площ е в контакт с амортисьора. Всичко това ще увеличи в пъти живота на въздушните възглавници, което ще ви спести значителни разходи във времето. В електронния магазин на aeropik.bg, ще намерите всичко необходимо за поддържането в изправност на системата за въздушно окачване на вашия автомобил. Всички въздушни възглавници са с проверено качество, утвърдено във времето.